Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Číhala Med lesní květový | 900 g

Kód: 423035CL
403 Kč
Skladem
Velmi kvalitní lesní květový med od včelaře pana Číhaly. Tento med je charakteristický tím, že má tmavší barvu než ostatní druhy medu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Velmi kvalitní lesní květový med od včelaře pana Číhaly. Tento med je charakteristický tím, že má tmavší barvu než ostatní druhy medu.

Specifikace

Lžička medu nesmí chybět v šálku bylinkového čaje, chleba s máslem a s medem je nezapomenutelná pochoutka z dětství. Vyšleháte z něj, ale i báječný dresing na salát, třeba v kombinaci s hořčicí, nebo sladce pikantní marinádu na grilování. Funguje také jako pojidlo a sladidlo v jednom při výrobě flapjacků nebo nepečených dezertů.

Recepty:

  • flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C
  • ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do skleniček, které na závěr ozdobte špetkou mleté skořice.
  • zálivka na salát - z medu, olivového oleje a oleje z praženého sezamu, umeocta a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • marináda - miso a tamari dobře ladí s medem. Potřete surovinu vybranou směsí a pečte v troubě nebo grilujte

Med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 40-50 stupňů. Když se tohoto pravidla budete držet, můžete med ohřívat opakovaně, nic se mu nestane.

Složení

Med lesní květový.

Příprava

K přímé spotřebě.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1394 kJ / 333 kcal. Tuky: 0,1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,01 g. Sacharidy: 81,7 g. z toho cukry: 80,1 g. Bílkoviny: 0,3 g. Sůl: 0,01 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C.
Legislativní zařazení: Med květový.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: