Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Country Life Rýže kulatozrnná natural BIO | 500 g

Kód: 111008CL
59,90 Kč 119,80 Kč / 1 kg
Skladem
Kulatozrnná rýže je typická vysokou lepivostí a tudíž krémovou konzistencí. Ideální na přípravu italského “rissota”. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kulatozrnná rýže je typická vysokou lepivostí a tudíž krémovou konzistencí. Ideální na přípravu italského “rissota”. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě. Rýže je také přirozeně bezlepková.

Specifikace

U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.
Využití:

  • rizoto se sušenými rajčaty
  • příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
  • rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
  • kaše - z této rýže můžete udělat skvělou kaši k snídani

Kulatozrnná rýže se pěstuje především v Itálii, kde se používá pro vaření "rissota". Při vaření hojně vstřebává vodu a vytváří krémovou hustou hmotu. Po uvaření zůstane uprostřed rýže pevné jádro a na povrchu bude zrnko krásně jemné.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

Rýže kulatozrnná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 45 minut.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1483kJ/354kcal. Tuky: 2,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 70,4 g. z toho cukry: 0,4 g. Bílkoviny: 8,4 g. Sůl: 0,08 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – rýže.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: