Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Country Life Strouhanka kukuřičná instantní | 200 g

Kód: 213007CL
31 Kč 155 Kč / 1 kg
Skladem
Strouhanka z kukuřice jako alternativa běžně dostupné strouhanky. Můžete s ní obalovat, zahušťovat nebo ji přidávat do těst.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Strouhanka z kukuřice jako alternativa běžně dostupné strouhanky. Můžete s ní obalovat, zahušťovat nebo ji přidávat do těst.

Specifikace

Využití:

  • obalování - se strouhankou můžete obalit téměř vše od hub přes sýry až po zeleninu
  • zahušťování - kukuřičná strouhanka vám dobře zahustí omáčky i polévky
  • bramborové těsto - přidejte trochu strouhanky do vašeho klasického bramborového těsta na knedlíky, těsto se tím krásně odlehčí
  • karbanátky, sekaná - místo pšeničné strouhanky můžete při přípravě placek nebo sekané využít kukuřičnou

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

Složení

Kukuřičná krupice. Může obsahovat stopy lepku.

Příprava

Kukuřičná strouhanka je určena k obalování případně zahušťování jídel.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1520kJ/364kcal. Tuky: 2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 71,9 g. z toho cukry: 0,8 g. Bílkoviny: 9,2 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - kukuřičná krupice.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: