Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Muso Pasta Umeboshi BIO | 150 g

Kód: 473007CL
216 Kč
Skladem
Pasta Umeboshi je vyrobena z japonských ume švestek nakládaných v soli s listy Shiso. Jedná se o tradiční japonský produkt. Využijete ho do dresinků, omáček či pomazánek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pasta Umeboshi je vyrobena z japonských ume švestek nakládaných v soli s listy Shiso. Jedná se o tradiční japonský produkt. Využijete ho do dresinků, omáček či pomazánek.

Specifikace

Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom je ve skutečnosti odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení

Umeboshi pasta* 98 % (ume švestky*, jedlá sůl mořská), shiso extrakt* 2 % (shiso listy*, jedlá sůl, ume švestkový ocet). *BIO.

Příprava

Vhodné jako základ do dresinků a omáček.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 154 kJ / 36 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8,1 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 21,2 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení: Pasta umeboshi.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: