Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Danival Miso rýže BIO | 390 g

Kód: 460004CL
319 Kč
Skladem
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů v biokvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů v biokvalitě.

Specifikace

Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.

Další tipy na použití:

  • rozmíchejte v troše vody nebo vývaru a přidejte do pokrmu, dosolujte až po přidání misa
  • miso se dá v mnoha případech zaměňovat i se sójovými omáčkami shoyu a tamari
  • na dochucení všech možných pokrmů - polévek (včetně vývarových), pomazánek, luštěninových a zeleninových jídel, omáček (i těch smetanových)
  • miso se výborně kombinuje s pohankou a také s houbami (přidejte trochu misa na konci dušení, zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku)
  • k přípravě salátových dresinků a dipů - kombinujte s kyselou složkou (ocet, citronová šťáva), olejovou složkou (olivový, sezamový nebo jiný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou složkou (med, javorový, ječný, agávový nebo jiný sirup), zkuste např. miso-tahini dresink (1-2 lžičky misa, 4 lžíce sezamové pasty tahini, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce jablečného octa, v případě potřeby nařeďte trochou vody)
  • miso máslo - smíchejte 4 lžíce biomásla a 1-2 lžíce misa na hladkou směs, výborně se hodí na ještě horký vařený květák, brokolici, chřest nebo fazolové lusky
  • glazování - dejte péct do trouby zeleninu lehce pokapanou olivovým olejem (cuketu, mrkev, petržel...), asi v polovině pečení ji vyndejte, potřete směsí misa, olivového oleje a medu nebo javorového sirupu a dopečte
  • a samozřejmě miso polévka

Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.


Složení

SÓJA*, rýže kulatozrnná pololoupaná* 41,5 %, jedlá sůl mořská, voda, enzym (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Protože obsahuje živé enzymy, nemělo by miso projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 605 kJ / 145 kcal. Tuky: 6,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 9 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 9,7 g. Sůl: 8,3 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Legislativní zařazení: Fermentovaná pasta ze sójových bobů a rýže.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: