Vhodná pro bezlepkovou dietu. Široké využití v kuchyni v kombinaci s dalšími typy mouky. Je velmi dobrým zahušťovadlem. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.
Neloupaná pohanka není určena k vaření, ale k pěstování natě a na přípravu čaje. Vyražené zelené lupení pak přidávejte do smoothies, polévek nebo pomazánek.
Fazole výborné chuti a jemné konzistence, vzhledem i chutí se podobá fazoli lima a máslové fazoli. Krásně vyniká v pokrmech. Tato největší fazole má moučnou a nepatrně nasládlou...
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše...