Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Country Life Fazole adzuki | 500 g

Kód: 122016CL
85 Kč 170 Kč / 1 kg
Skladem
Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť.

Specifikace

Využití:

  • příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
  • salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
  • polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto s fazolemi adzuki
  • zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
  • nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
  • koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

Složení

Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Příprava

Fazole adzuki namočte na 8 a více hodin, propláchněte a vařte cca 45-50 minut do měkka.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1281kJ/304kcal. Tuky: 1,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 42 g. z toho cukry: 3,1 g. Bílkoviny: 23 g. Sůl: 0,02 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná.

Doplňkové parametry

Kategorie: Luštěniny
Typ produktu: Luštěniny
Vlastnosti: Veganské, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Pro histaminiky, Pro diabetiky
Neobsahuje alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Mléko, Celer, Hořčice, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Hmotnost: 0,5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: