Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Country Life Kuskus cizrnový | 330 g

Kód: 262061CL
73,90 Kč
Skladem
Bezlepková varianta kuskusu z cizrnové mouky je vhodná zejména pro celiaky. Kuskus rychle uvaříte a v kuchyni má široké využití. Přidejte ho do polévek, do salátů nebo jako přílohu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bezlepková varianta kuskusu z cizrnové mouky je vhodná zejména pro celiaky. Kuskus rychle uvaříte a v kuchyni má široké využití. Přidejte ho do polévek, do salátů nebo jako přílohu.

Specifikace

Cizrnový kuskus je vhodný pro celiaky i vegany, neobsahuje lepek ani produkty živočišného původu. Nemusíte ho vařit, stačí jej zalít stejným množstvím vody a nechat pod pokličkou 5 minut dojít, možno mezitím párkrát vidličkou prokypřit.

Využití:

  • příloha - místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější a bezlepkovou variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami
  • rizoto - kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami
  • zavářka - v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka

Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.

Cizrna neboli římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy.

Složení

Cizrnová mouka, voda.

Příprava

Kuskus zalijte vroucí vodou v poměru 1 díl kuskusu na 1 díl vody a nechte 5 minut odstát. Občas zamíchejte.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1517 kJ / 360 kcal. Tuky: 4,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g. Sacharidy: 56 g. z toho cukry: 2,3 g. Bílkoviny: 18 g. Sůl: 0,01 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: