Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

MCL Lupínky amarantové mořská sůl bezlepkové | 65 g

Kód: 613005CL
33 Kč
Vyprodáno
Lupínky vyrobené z kukuřičné a amarantové mouky jemně solené mořskou solí. Jsou certifikované jako bezlepkové.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lupínky vyrobené z kukuřičné a amarantové mouky jemně solené mořskou solí. Jsou certifikované jako bezlepkové.

Specifikace

Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

Složení

bramborový škrob, kukuřičná mouka, amarantová mouka 17 %, slunečnicový olej, bramborová mouka, posyp mořská sůl 4 % (sušený glukózový sirup, mořská sůl, aroma, sušená zelenina [cibule, česnek], protispékavá látka [oxid křemičitý]), sůl.

Příprava

určeno k přímé spotřebě.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1736 kJ / 415 kcal. Tuky: 10 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 2,9 g. Sacharidy: 78 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 4,4 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: skladujte na suchém místě při pokojové teplotě. Otevřené balení vždy dobře uzavřete, uložte na suchém a tmavém místě a spotřebujte do 2 dnů.
Legislativní zařazení: pekařský výrobek trvanlivý.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: