Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Pro-bio Krupice špaldová celozrnná BIO | 400 g

Kód: 210066CL
59,90 Kč 149,75 Kč / 1 kg
Skladem
Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.

Specifikace

Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.

Využití:

  • zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
  • knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
  • nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem

Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

PRO-BIO, obchodní společnost s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Značka BIOHARMONIE zahrnuje základní suroviny jako luštěniny, mouky, těstoviny nebo olej. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je právě pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

PŠENICE ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

60 g pšeničné krupice zvolna přisypte do 500 ml vařícího mléka. Za stálého míchání vařte 1 minutu.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1576kJ/372kcal. Tuky: 1,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 73 g. z toho cukry: 1,5 g. Bílkoviny: 13 g. Sůl: 0,01 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a rel. vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – krupice.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky, krupice a strouhanka
Typ produktu: Krupice
Vlastnosti: BIO, Veganské, Bez přidaného cukru
Neobsahuje alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Hmotnost: 0,4 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: