Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Umeboshi MUSO

Kód: 473004CL
904 Kč
Vyprodáno

Detailní informace

Detailní popis produktu

Umeboshi patří k tradičním japonským produktům. Vyrábí se z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso. Jsou velmi slané a vhodné jako příležitostná pochoutka.

Specifikace

Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.

Složení

Nakládané švestky 98 % (ume švestky 72,6 %, jedlá sůl mořská 17 %, shiso šťáva 10,4 % [shiso listy 56 %, jedlá sůl mořská 22 %, ume švestkové ochucovadlo 22 % [ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %]), shiso (shiso listy 56 %, jedlá sůl mořská 22 %, ume švestkové ochucovadlo 22 % [ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %]). Může obsahovat stopy sóji.

Příprava

Štiplavá, slanokyselá chuť Umeboshi se skvěle hodí pro dochucení salátových dresinků a omáček. Lze konzumovat přímo, bez úpravy – nechte rozplynout v ústech nebo přidejte do jídla – vždy odstraňte pecku.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: